Как да засаждат божури през есента в земята, така че те да не замръзват и да гният през зимата. Грижа за божури, засадени през есента

Как да засаждат божури през есента в земята, така че те да не замръзват и да гният през зимата. Грижа за божури, засадени през есента

Божури като много градинари, е трудно да се намерят цветя, които съчетават светла красота и в същото време непретенциозност. Разнообразие от цветове, буйна зеленина – истинска достойна декорация на всеки сайт.

Тази култура без преувеличение се нарича изключителна. Ако изберете правилното място, растение, те ще ви харесат в продължение на много години. Културата трябва да бъде засадена в градината през есента.

Плюсове и минуси на есенното засаждане на пиони

От средата на август до началото на октомври, най-доброто време за засаждане на божури през есента, професионалистите са повече от минуси тук. Основното е, че преди началото на измръзване растенията се вкореняват, се настаняват на ново място, след което могат да оцелеят в дългата зима. В началото на есента се засаждат дървесни сортове, а след това, по-близо до октомври, има последователност от късни, тревисти. Растения, засадени по това време, се издигат и цъфтят по-рано в продължение на две седмици, засадени през пролетта. Вкоренени, лесно носят повтарящи се студове, развита кореновата система е по-лесно да се адаптира по време на суша.

Почти няма пиони при засаждането на есенни пиони, важно условие, че те избледняват преди трансплантацията. През пролетта цветята не трябва да се докосват – те се разболяват, не могат да вършат пъпки. С грижа е необходимо да се изкопаят почвата наоколо, те имат силно развита коренова система, която лесно може да бъде повредена по време на разхлабване, което също може да повлияе на цъфтежа.

Пролет за градината горещ сезон. Грижа, много неприятности, така че не може да има време да се сложат цветя навреме, което ще се отрази на качеството на растенията, тяхната великолепие, това е още един плюс на есента засаждане.

Как да подготвим и изберем посадъчния материал за засаждане на пион през есента

Основният и надежден начин за възпроизвеждане е разделянето на храста. В края на август и началото на септември, когато вече са се формирали нови пъпки цъфтеж, а малките корени все още не са имали време да растат, операцията се извършва в такава последователност:

• Нарежете листата, изкопайте храста, първо трябва да го изкопаете, след това внимателно да го извадите от земята.

• Измийте внимателно с поток вода и оставете за няколко часа на сянка, тъй като леко изсъхналите корени са по-лесни за разделяне.

• След това дървеният кол е заклан в центъра на коренището, храстът се разпада. Можете да използвате железен нож, който предварително се нагрява на огън, така че да не се постави болестта върху цветето.

• Корените се съкращават, подрязват се до 10 см. Ако има гниене, внимателно се отстранява, коренът се почиства и се обработва с въглен.

В един случай, около 4 очи и един и същ брой корени остават, ако остане едно око, растението ще се развие бавно, но храста ще се окаже млад и здрав. Такива малки храсти за първи път трябва да бъдат засенчени.

Засаждане и грижи за божури през есента

Растенията са фотофилни. Мястото за засаждане на божури през есента в земята трябва да е слънчево, лека поничка е приемлива. Силното засенчване води до факта, че цветята ще започнат да се стопят или ще бъдат нестандартни, стъблата ще станат по-тънки.

Разтоварването на ямата трябва да се извърши предварително, в идеалния случай 2 месеца преди засаждането. Размерът на ямата зависи от обема на корените, средно диаметърът е 50 см, дълбочината е 60 см. Големият диаметър на ямата се напълва с хранителната смес. Дъното се полага с хумус, торф. Месото и костното брашно е забележимо 300 грама и 200 грама суперфосфат. Останалата част от мястото е покрита с плодородна почва. Ако почвата е глинеста, добавете пясък и обратно – ако сте пясъчни, добавете кофа от глина, избягвайте наводнените места.

Разтоварващата яма се оставя да се свие, при липса на време е необходимо почвата да се отдели с вода. Сегментът на коренището е разположен наклонено, внимателно покрит с пръст, натиснат с ръце. Наблизо има жлеб, който е пълен с вода. След това идва мулчиране дървени стърготини, по-добре миналата година, защото свежи силно окисляване на почвата, обаче, тук може да помогне шлак вар.

дълбочина яма трябва да бъде такава, че бъбреците са били под нивото на земята от 5 см. Ако бъбреците са по-високи от земята, има опасност от тях замразяване, а задълбочаване якият не са достатъчно силни, за да експулсира зародиша на повърхността на земята.

Торове за божури през есента, лятото, пролетта

При засаждане на божури през есента на почвата се прилага горната превръзка, така че през следващите три години да се направи тор не е необходимо. Културата обича неутрална или алкална почва и реагира добре на горната превръзка с пепел и суперфосфат. Цветята са непретенциозни, но допълнителната превръзка на листата подобрява цъфтежа. Ако по някаква причина торове не са били въведени по време на засаждането, през първата година от живота растенията се напръскват с карбамид след появата на кълнове през пролетта. Освен това за първото и второто хранене са необходими 100 грама нитрофосфат, след което се използват фосфор и калий.

Благоприятно е за младите растения да се използват молекули, ферментирали на слънце с добавяне на дървесна пепел. Или един грам Mullein се добавят 40 грама суперфосфат и 20 грама калиев сулфат.

След цъфтежа комплексните торове се използват за цветя, които се използват съгласно инструкциите. При горещо, сухо време торовете се въвеждат в течна форма, при дъждовно време се допуска използването на гранули. В началото на октомври е полезно да се направи пепел и костно брашно под храстите приблизително 100 грама на квадратен метър. Достатъчно е да се разпръсне и да покрие мулч.

Грижа за божури през есента

Важно е да се подготви заводът за зимата. Правилните действия ще осигурят добра зима, изобилна цъфтеж през следващата година. Сега те просто се нуждаят от хранителни вещества. Кореновата система активно се развива и расте. Сега повече от всякога се нуждаете от пълноценна грижа. Всички полезни вещества са повече в удебелените части на корените. Така че, за буйна цъфтеж, пълноценно развитие, фосфор и калий са необходими. Можете да го използвате в течна форма. На кофата с вода се приготвят препарати в съответствие с инструкциите и цветята се изсипват.

За да растат красиви божури, засаждането и грижите през есента осигурява правилното подрязване на храстите преди зимуването на растението. Най-доброто време – първите студове, може би това ще бъде началото на ноември, не трябва да бъде отрязано по-рано, това ще засегне блясъка на цветята не по най-добрия начин. Стрелките са скъсени на земята. Разредените клони трябва да бъдат извадени и изгорени. След процедурата, земята около храстите трябва да бъде поръсена с пепел. В районите, в които има тежки зими, богините трябва да се ловят през есента. За целта е подходящ лакник или торф, както и дървени стърготини или паднали листа. Обелените листа не трябва да бъдат защитени, това е благоприятна среда за болести, цветя дори могат да умрат.

При дъждовно време, цветята могат да засегнат сивото гниене, в борбата срещу това ще помогне на фондацията на наркотиците. През есента, след отрязването на стъблата, напълнете основата на храста с 0,1% разтвор на този препарат. За различни видове зацапване се използва 1% Bordeaux пръскане.

Височината на покриващия слой от 10-15 см предпазва от студ, ветрове.

Реколта не се препоръчва дърво като божур, защото цветята им се формират на миналата година издънки. Имайте предвид, че този тип култура не толерира застой на вода, почвата предпочита да е романтична. Размерът на засаждането е с размери 70 х 70 см, а дренажът винаги трябва да се поставя на дъното. С появата на замръзване основата на храста е покрита със сухи листа, увити в нетъкан плат. През пролетта се отрязват сухи и замразени клони.

Пожелаваме Ви късмет в бизнеса Ви за градинарство!

Loading...