Любопитен съвет на домакините за ефективната грижа за къщата

Любопитен съвет на домакините за ефективната грижа за къщата

Почти всички жени живеят в много напрегнат ритъм, съчетаващ служебни и домашни задължения. Всяка домакиня се стреми да спести максимално пари и време. Това се отнася до всичко, от домашна грижа до пазаруване. Измисляйки малките трикове, една жена прави живота по-лесен за себе си, както физически, така и финансово.

Грижа за кухнята

 • Суровите картофи са отлично средство за връщане на блясъка на металните кухненски прибори. Особено полезно е да се разтриват кухненските ножове. За тази цел е подходящо малко количество лимонов сок.
 • Окисляването на сребро или на сребърни инструменти може лесно да се елиминира чрез изплакване на нещо в топла вода с добавяне на сапунен разтвор. След това почиствайте предмета с мека кърпа, навлажнена в смес от зъбен прах с амоняк.
 • За да се измият кристалните чинии в топла вода е невъзможно: тя е покрита с малки пукнатини и става мътна. Върнете блясък крехки прибори могат да бъдат, ако го триете след измиване с филц или вълна плат.
 • Подплата за обезмасляване на ръцете, докато работите в кухнята, е захар. Необходимо е малко количество захар да се разтваря в малко вода и да се избършат ръцете.
 • Изчистете мелницата може да бъде нарязан в нея малка шепа ориз. Полученото брашно трябва да се отстрани и избършете със суха кърпа.

Унищожаване на миризми

 • За да премахнете неприятния мирис в хладилника, трябва да поставите на отворения си шелф за няколко дни контейнер с ориз.
 • За да премахнете неприятните миризми на преградни стени на кухненските шкафове, понякога можете да избършете с оцет.

Грижа за банята

 • Емайлираните бани имат свойството да пожълтяват, но е нежелателно тези повърхности да се почистват с прахове или продукти, съдържащи киселина. За да не повредите емайла, можете да почистите банята със сол с оцет.
 • Плочки плочки в банята се препоръчва да избършете с вода и оцет, в съотношение 1: 5. Можете да използвате разтвор на сапун, като добавите малко амоняк към него, това ще помогне на плочката да заблести отново!
 • Петна от огледала и чаши премахват силно решение на оцет (една супена лъжица оцетна същност на чаша вода).
 • Металните повърхности трябва да бъдат избърсвани с кърпа, напоена с разтвор от сапунена вода.
 • Ненужните стикери на очила и огледала могат да бъдат елиминирани, след като са намазани с майонеза, след което могат да бъдат отстранени с мека шпатула.

измиване

Лимоновият сок добре замества белина. Когато измивате дрехите, добавете половин чаши лимонов сок във водата.

Грижа за дрехите

 • Дрехите от кожа могат да бъдат много просто почиствани без скъпи средства и отпадъци при химическо чистене. За да направите това, вземете жълтъка, жлъчката риба (една четвърт чаена лъжичка), половин литър вода и алкохол (65 грама). Добре се разбърква получената смес и се оставя за един ден, винаги в стъклен съд, ако е възможно от тъмно стъкло. След това трябва да излеете леката част на течността в друг контейнер и да я съхранявате на хладно място. Пипа с фини пори се навлажнява в готов състав и се втрива в кожата. След пълно изсъхване, намажете кожата с бял крем за кожа и я избършете с кърпа.
 • Облекло от кадифе плат във времето glosses и crumples. Можете да разпространявате кадифе като поставяте дрехи в банята на закачалката: парата от гореща вода лесно ще върне девствения облик на кадифе. Под влиянието на парен натрошени вили, подуване, изправете. След тази процедура дрехите трябва да бъдат изсушени на проветриво място.
Loading...