10-те най-разочароващи забележителности на планетата

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Малко хора не обичат да пътуват. Някой предпочита да прекарва ваканцията си на топлите плажове под нежните лъчи на слънцето, докато други решават да отидат в страна, богата на история и невероятни гледки. Отивайки в страната, туристите вече си представят как ще се възхищават на уникалните архитектурни и художествени предмети, за които мечтаят отдавна. За съжаление, често се случва, че забележителностите не са толкова красиви, колкото са описани. Рекламните творения на човечеството често не са изоставени, след като не са най-добре впечатлени. Тази статия ще ви разкаже кои известни забележителности са най-често разочароващи туристи.

Manneken Pis в Брюксел

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Известна брюкселска фигура, разположена на пресечната точка на двете главни улици. Основният проблем е, че цифрата е много малка и в този случай размерът има значение.

Тъй като височината на “Manneken Pis” е само 61 сантиметра, е много трудно да се обмисли, като се има предвид огромната тълпа от туристи от цял ​​свят. Освен това в тази тълпа интелигентно управлява много джебчии, така че впечатлението за гледане на скулптурата може да се влоши още повече.

Дворецът Топкапъ в Истанбул

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Турция е един от най-популярните курорти в света. Забележителностите на страната се рекламират не по-лошо от плажовете, така че тези, които желаят да гледат на тези велики велики векове всяка година, стават все по-големи. Известният турски дворец, в който живеят султаните, предлага завладяваща разходка през стаите на сградата за много висока цена. Впечатляващите туристи, след като слушат приказките, след четиридесет минути излизат напълно разочаровани. Основната атракция на двореца е великолепната мозайка, която присъства в много други замъци, въпреки че входът към тях е няколко пъти по-евтин.

Стоунхендж във Великобритания

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Извънземното наследство, тайна в сърцето на Европа – всеки нарича това купчина калдъръмени камъни по свой начин. Въпреки това, което прилича на Стоунхендж мистично и приветливо, турнето много разочарова туристите. Първо, хората, които не се интересуват от историята и археологията, ще намерят куп камъни, които не са интересни. На второ място, по време на посещение в Стоунхендж докосването на камъни и докосването им е забранено, тъй като администрацията се страхува от кражба. Трето, в позволено време за посещение на загадъчно място ще има огромен брой туристи, така че е изключително трудно да се провери всичко.

Снимки на Стоунхендж в Интернет е страхотна работа на фотографите в Photoshop. Всъщност няма такова красиво синьо небе, яркозелена трева, но като цяло пейзажът изглежда доста скучен.

Мона Лиза в Париж

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Вероятно няма човек, който да не е чувал за снимката на Мона Лиза. Този шедьовър е в Лувъра, където почти всички пътници са склонни да получат, главно заради картината. Картината, която изобразява жена с мистериозна усмивка, й подсказва.

Туристите, които са останали на линия в музея, остават разочаровани. Според тях картината трябва да бъде по-голяма, но по-малко хора. Ако е така, тогава може би биха могли да оценят картината.

Плаващ пазар в Банкок

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Известният плаващ пазар в Банкок е уникален и уникален по своя път. Във всеки случай, така че кажете човек, който организира екскурзии. Никой обаче не предупреждава, че пазарът също е доста опасен. Местните търговци с цел да демонстрират уменията си много често не обръщат внимание на сблъсъците с други лодки. Всичко това води до наранявания не само на конкурентите, но и на туристите.

В допълнение, трябва да си припомним, че азиатската храна е много различна от европейската кухня, така че не всеки стомах може да я преодолее. Някои туристи в самото спомен за това място потреперват, така че си заслужава да се размислите, преди да отидете на такова вълнуващо пътешествие.

Авеню на звездите в Хонг Конг

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Сливни търговци, дребни измамници и малка фигура на Брус Ли – точно това, което туристите не очакват от обявеното място. Намерете фигурата на известния актьор, певец или спортист е изключително трудно, макар че всеки местен със сигурност ще помогне в това, естествено не е безплатно. Освен това, си струва да се напомни, че сувенири, продавани на улицата, китайското производство и следователно, и отлично качество не може да се очаква.

Бъкингамския дворец в Лондон

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Чувайки думата “дворец”, повечето хора започват да си представят луксозните си декорации, прекрасен парк и портрети на известни царе. В действителност много често всичко се оказва различно. Така че, за да видите Бъкингамския дворец може да бъде само от далеч поради оградата. Туристите в природата естествено не са позволени, така че туристите трябва да се уредят за малки. Вместо двореца можете да посетите Кулата, богата на съкровища и тайни. Това наистина е вълнуваща екскурзия.

Ангелът на север в Гейтсхед

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Най-голямото изображение на ангел в света е скулптурата, наречена “Ангел на север”, създадена от Антъни Гормли. Британците твърдят, че ангелът не представлява нищо интересно, а освен това го наричат ​​ужасно чудовище.

Всъщност единственото нещо, от което една скулптура може да се похвали, е нейният размер, но тя не представлява никаква художествена стойност. Какво можем да кажем за крила от стъклопласт, които трябва да създадат чувство за прегръдка.

Малката русалка в Копенхаген

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Символът на чистата и искрена любов губи цялата си красота заради мястото, където е разположена скулптурата. Всяко дете и дори възрастен, който гледаше невероятно постановения анимационен филм на Дисни за малката русалка, иска да види красива русалка край брега. Малката русалка от Копенхаген е заобиколена от далеч от чисти и фантастични видове, така че при вида на скулптурата мнението веднага се влошава. Туристите твърдят, че е крайно време да преместите паметника на друго място, така че малките деца и любителите да могат спокойно да го възхищават.

Медина Маракеш в Мароко

10-те най-разочароващи забележителности на планетата

Бедността, мръсотията, шумът и суетата са основните характеристики на известната Медина в Мароко. Тази стара част на града е абсолютно лишена от романтизма и красотата, които се приписват на него.

И все пак има място в Медина, което си заслужава да бъде посетено. В този случай става дума за площада на Джема-ел-Фна, вписан в ЮНЕСКО.

Loading...