Чехия – почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, карта

Чехия - почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, карта

Чешка република – това е страната, за която не се прилагат такива понятия като “нисък сезон”. Всяка година милиони туристи от цял ​​свят искат да посетят Чехия независимо от сезона.

Една от най-красивите страни в света, Чешката република се намира в сърцето на Европа. Тя граничи на север с Полша, на юг с Австрия, на изток съседката му е Словакия, а западната съседка на страната е Германия. Чехия е страна с изискани архитектурни паметници, великолепна красота на пейзажи и великолепни курорти, които заемат едно от водещите места сред балнеоложките курорти в света.

Общата площ на Чешката република – 78 864 квадратни километра и е дом на повече от 10,2 милиона души, от които 81,2% – това е, че чехите, 13.1% – моравците, 3.1% – словаци, 0.6% – поляци и 0,5% – германци. Официалният език на страната е чешки, но и словашки, английски и руски. Националната валута е чешката корона. Чешката република е република, в която законодателната власт принадлежи на парламента, а изпълнителната власт е в ръцете на президента на страната. Водещото място в религията на Чешката република е католицизмът (40% от населението). Също в страната има привърженици на Чешката реформаторска църква, протестанти и много други християнски общности и деноминации. Трябва да се отбележи, че Чешката република е най-атеистичната държава в Европа, повече от 50% от населението не принадлежи към някоя от религиите.

Чешка република – големи градове

Най-големите градове в Чешката република – е преди всичко перла на страната, нейната столица – величествена и живописна Прага, която има около 1,4 милиона души.
Също така големите градове на страната са – Бърно (392 хиляди души);
– Острава (332 хиляди души);
– Plze (175 000 души);
– Оломоуц (106 хиляди души);
– Усти над Лабем (100 000 души);
– Либерец (100 хиляди души).

Чехия – отдих и туризъм

Чешката република е сред най-посещаваните държави в Европа. Необичайно привлекателен, много гостоприемни Чехия – това е най-уникалния чар на Средновековието, рай за любителите на бира, романтичната атмосфера на кралското красотата, чудотворните извори минерални извори от световна класа. Това е великолепна страна на чудесни възможности, които искате да посетите и от които не искате да си тръгвате.

Турнето в Чешката република е истинска мечта за любителите на активния отдих, любителите на висококачествените курорти, любителите на планините, риболова, водните спортове и живописната природа. Пътуването до Чешката република е възможност да видите лично всички шик от Средновековието, която е невероятно хармонично обвързана с модерността на градовете в страната.

Особено Чешката република е известна по цял свят със своите модерни курорти, сред които най-популярните сред туристите са:
– Карлови Вари. Това е най-големият курорт в страната, който има 12
уникални по своя химичен състав от минерални извори.
– СПА център Mariánské Lázně се отличава не само със своите специални лечебни свойства, но и със своите специални лечебни свойства
модерността.
– Един от най-атрактивните курорти в Чешката република е Frantiskovy Lazne,
който се намира в невероятната красота на планинска равнина с красива гледка
горски паркове.

Това е само малка част от многобройните курорти на Чешката република, които заслужават внимание.

Разбира се, основната забележителност на страната е красотата на Прага, която право се нарича най-красивият град в Европа. Прага е един от най-романтичните и мистични градове в света. Тя се концентрира исторически забележителности, красива средновековна архитектура, луксозни паркове, музеи, концертни зали, театри, луксозни луксозни хотели, гурме ресторанти и много уютно, красиво и най-романтичното кафене. Прага е невероятно красива, очарователна, мистериозна, много уютна и вкусна! Трябва да се отбележи, че Прага също е отлично икономическо пазаруване, където се намират безброй бутици от най-известните търговски марки.

Чехия е в състояние да очарова всички с магически средновековен замък парк “Чешка Швейцария”, много от красивите природни резервати, една от които е “чешки Paradise” – любимо място за начинаещи ентусиасти, тайнствени пещери, най-добре бира в света, красива Прага. Чешката република е най-високото ниво на обслужване, предоставящо качествена почивка за всички вкусове. Чешката република е страна, която се влюбва в живота си!

Чехия – атракции

Пътуването до Чехия е въведение в изобилието на най-невероятните и красиви гледки. Страната е погълнала всички архитектурни стилове, представени в историческите й градове: замъци, крепости, музеи, паметници на църковната архитектура …

Основните атракции на Чешката република са:
– Катедралата Свети Вит, която е невероятно възхитителна;
– Замъкът Орик, построен през XIII век на висока скала;
– Най-посещаван от туристи, романтичен замък Hluboka nad Vltavou, на
територията на която е великолепен природен резерват;
– Замъкът Карлщайн, основната историческа перла на Чешката република;
– Замъкът Добрис, построен в стил “Рококо” и представляващ
невероятен образ на великолепната епоха на Луи XV;
– Издълбаното чудо на страната е замъкът Сихров;
– Специално място за поклонение на туристите е “Чешкият Рай”. Това е уникално
Природният резерват и най – доброто място в страната за любителите на природата и
активен отдих.
– Чешките пещери са особена гордост на страната. В Чешката република има повече от 2 хиляди
подземни пещери, които са археологическа стойност.
Това в никакъв случай не е най-голямата част от невероятните, интригуващи и впечатляващи забележителности на Чешката република.

Чехия – времето

Чехия гостоприемно посреща своите гости не само със специална сърдечност, но и с времето си. Климатът на Чешката република е умерен с топло лято и студена зима.
Средна температура: през зимата от – 3 … – 2
през пролетта от +4 … + 14
през лятото от +12 … + 24 часа
през есента от +5 … + 13

Времето в Чехия сега:

Чехия - почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, картаЧехия - почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, карта

Чешка република национална кухня

В Чешката република не само всичко е много красиво, но всичко е много вкусно. Чешка кухня е специална част от състоянието на културата, което несъмнено ще оценят чревоугодници и любители на вкусна храна. Чешките ястия са много подхранващи и разнообразни. Ресторантите на страната са изискани, невероятно вкусни ястия, които само душата иска. Гвоздеят на кухнята е ястие – кнедли, които се приготвят в голямо разнообразие от възможности: картофи, хляб с лук, pashtetnoy или месо плънка, и сладки плодове или мак. Много чешки гости идват в страната, за да опитат това деликатно и вкусно национално ястие.

На месото ястия в Чешката република специално отношение. Тук можете да опитате месо, приготвено в различни варианти и според стари рецепти. Не оставяйте никой безразличен и чешки колбаси, черен дроб и просто удивителни рибни ястия, особено от шаран.

Сред напитки с чешки ястия, без съмнение любимото е чешката бира, която спечели любов по целия свят. Най-популярните марки чешка бира са – Gambrinus
– Staropramen
– Budvar
– Urquell
– Pilsner
– Prazdros.

Чехия – интересни факти

– Чешката република е втората от най-богатите страни в Източна Европа.
– Чешкият “Парижки замък” е най-големият замък в света и е включен в списъка
книгата на Гинес.
– Първата бира в Чешката република бе заварена през 993 г.
– Чешката република е изобретател на такива плодове
кисели млека. Също в Прага през 1951 г. е открит първият в света
отрязваща станция.
– Чешката република е родното място на професията “просяк”.
– В тази страна е най-уникалното в света “гробище” – църквата
Костница, състояща се от останки от 40 хиляди души.
– Модерната Чехия е една от най-популярните страни сред туристите,
чиято територия е най-голям брой средновековни замъци.
– Чешкият език е най-трудното за изучаване в света.

Чешка република – виза

Влизането в Чешката република е виза.

В Чешката република можете да кандидатствате за такива визи:
– Дългосрочно (издадено на физически лица, чиято цел е посещението е обучение,
предприемачество, работа, семейна връзка с жив чужденец
в Чешката република);
– Краткосрочно (издадено на лица, чиято цел е туризъм,
посещение на приятели, роднини) се издава за период до три месеца
(35 €);
– транзит.
Стандартното време за издаване на виза за Чешката република е 5 работни дни.

Чешка република – консулство

Консулът на Чешката република в Москва се намира на улицата. Юлиус Фучик, 12/14
органи: (+7 095) 2510540
факс: (+7 095) 2501523

Карта на Чешката република

Чехия - почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, карта

Loading...