Камбоджа – почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, карта

Камбоджа - почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, карта

Кралството Камбоджа се намира на остров Индокитай. От западната страна държавата граничи с Тайланд, на север съседите й са Лаос, а на изток – Виетнам. Тази страна от Югоизточна Азия се измива от водите на Тайландския залив. Общата територия на Камбоджа е 181 хиляди квадратни километра.

Основната водна артерия на страната е река Меконг. Населението на Кралство Камбоджа е 12 милиона души, от които 95% са етнически кметове, 4% са китайци, а 1% са виетнамци. Официалният език на страната е Кхмер, а също и английски и френски. Религиозното направление в страната е будизмът (95% от населението), а мюсюлманите и католиците също живеят в Камбоджа. Държавната система на Камбоджа е конституционна монархия. Паричната единица на страната е реал.

Камбоджа – столицата и най-големите градове

Столицата на камбоджанското кралство е Пном Пен с население до 1 милион души. Този град е най-красивият град на френската колониална Азия.
Пном Пен е най-големият град в страната, след като той отива: – Ангкор
– Сиануквил
– Сием Реап.

Камбоджа – почивки и екскурзии

Кралство Камбоджа, през последните години бързо развива туристическа инфраструктура. Страната излезе от една десетилетна война и изолация, а днес модерната Камбоджа става все по-атрактивна страна за туристите. Кралството вече не е допълнение към екскурзионните програми на Виетнам и Тайланд, но се е превърнало в независима туристическа дестинация.

Най-големият морски курорт в Камбоджа е Sihanoukville, който се намира на полуостров в Тайландския залив. Този курорт е известен със своите пясъчни плажове, които са оформени от луксозни палмови горички. Топли води на Тайландския залив, бели пясъци на плажове, нови модерни хотели и плажни бунгала привличат туристи от цял ​​свят. Курортът предлага много организиран плаж и голямо разнообразие от развлекателни дейности: басейн, водни ски, гмуркане, риболов … По-голямата част от плажовете са разположени близо до центъра на града. Но в Сиануквил има и почти необитаеми места за почитатели на уединена почивка.

Resort Battambang е вторият по големина град в Камбоджа и е не само рай за отдих, но и много интересен за туристите със своите добре запазени колониални сгради.

Resort Kep е любимо място за почивка на френския колониален елит и днес е най-популярният курорт с французите. Kep – това е идеално уютно място за спокойна и спокойна почивка. Тя привлича специална тишина, невероятна природна красота и най-доброто от всички крайбрежни раци.

Siam-Rip е вход към уникалните храмове на Ангкор, културния и духовен център на страната. В града има много не само уникални атракции, но и висококачествени СПА-салони, модерни хотели и забавления за всеки вкус.

Камбоджа – атракции

Кралство Камбоджа се гордее със своите уникални, загадъчни и интригуващи забележителности, които изненадват и впечатляват гостите на страната. Самото сами е великолепен и известен паметник на древната култура – това е Ангкор, представляващ единствен, красив комплекс от украсени дворци и храмове. Площта на Ангкор е 200 квадратни километра. на която са запазени повече от 100 храмове и дворци. Ангкор е под егидата на ЮНЕСКО.

Гостите на страната, без съмнение. ще бъде много интересно да посетите града Roluos, в който се намираше столицата на крал Jayavarman II. Всички храмове в града са построени в края на IX век. В града и до днес функционира будистки манастир.

Невероятните впечатления ще дадат на туристи гордостта на Камбоджа, чиято столица е Пном Пен, която е основана през XIV век и е голямо пристанище. Сред многото културни паметници на града, най-известните са
– манастирът на Пном Пен;
– известен с целия свят “Сребърна пагода”;
– луксозен комплекс на Кралския дворец.

Пътуване до тайнствения царство kambodzhskoe – шанс да усетите неповторимото очарование на тази страна, за да се запознаят с проби от лукс, чисто изкуство Червените цивилизация и, разбира се, една отлична възможност да се отпуснете в света на екзотики.

Камбоджа – времето (климат)

Температурата в Камбоджа рядко спада под + 25 ° С. Дори и през дъждовния сезон (юни – октомври) средната температура е от +27 до +35. Най-благоприятното време за туристите е ноември – февруари, средната температура през този период е от +20 до +27 и почти винаги е слънчево. Най-горещото време в страната е март – май, средната температура през този период е от 29 до 39.

Времето в Камбоджа сега:

Камбоджа - почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, картаКамбоджа - почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, карта

Камбоджа – кухня

Националната камбоджанска кухня е предимно ориз, месо, риба, зеленчуци и зеленчуци. Камбоджа подготвя огромно разнообразие от традиционни ястия, но основното място в кухнята на страната се дава на супи, приготвени на открит огън от различни видове месо и морски дарове. В менюто на националната кухня винаги има разнообразие от кисели и зелени зеленчуци, както и пушени продукти (риба и месо).

Камбоджанската кухня се характеризира като доста пикантна и пикантна с вкусен вкус. Особено внимание се обръща на разнообразието от сосове.

Сладките десерти са много популярни в страната. Трябва да се отбележи, че в кухнята на Камбоджа често се използват като съставки продукти като жаби, насекоми, паяци, костенурки и змии.

От напитки до Камбоджа предпочитанието се дава на прясно изцеден бамбуков сок и зелен чай, както и на бира. Трябва да се отбележи, че страната има отлична бирена индустрия.

Камбоджа – интересни факти

– Кралство Камбоджа е забранено да влиза в арабите и турците.
– Името Камбоджа е само в Русия и някои други страни, и
в света се нарича страната – Кампуча.
– В Камбоджа няма детски домове.
– Образованието в царството не е задължително.
– Почти всички хотели в страната са най-високото обслужване и лукс.
– Интересно е, че в страната данъчният кодекс има само три страници.
– Кралство Камбоджа е любимо място за почивка на французите.

Камбоджа – виза

За пътуване до Камбоджа се изисква виза: – туристическа или транзитна.
За да получите туристическа виза за Кралство Камбоджа, е необходим стандартен пакет от документи. Периодът за разглеждане на заявлението обикновено е един ден, туристическа виза се издава за 30 дни, цената му е $ 20.

Камбоджа – посолство

Посолството на Кралство Камбоджа в Москва се намира
на улицата. Starokonoshenny лента
телефон: 637-47-36

Карта на Камбоджа

Камбоджа - почивка, забележителности, време, кухня, екскурзии, снимка, карта

Loading...