ОАЕ – почивка, забележителности, време, кухня, обиколки, снимки, карта

ОАЕ - почивка, забележителности, време, кухня, обиколки, снимки, карта

Най-привлекателната страна за туристите е Обединените арабски емирства. Обединени арабски емирства – е страната на шейховете, най-високите световни стандарти, лазурните топли води на Персийския залив, високите хотели, най-уникалните забележителности. Това е страната, в която от първата минута на това се чувствате като истински шейх. ОАЕ е олицетворение на приказката за бъдещето!

Създадена през 1971 г., конфедерацията на седем емирства – Обединените арабски емирства се намира в пустинните райони на Арабския полуостров в Западна Азия. Съседите на емирствата – Саудитска Арабия, Катар, Оман, както и Индийския океан и Персийския залив. Територията на ОАЕ е 83,6 хиляди квадратни километра, с 2,4 милиона души, една четвърт от тях са местни араби, а останалите са търговци и работници. Само граждани на ОАЕ отговарят на условията за гражданство на ОАЕ. Държавният език на страната е арабски, паричната единица е дирхамите.

Населението на емирствата е много религиозно, държавната религия е исляма. Пропагандата на други догми в страната се наказва много сериозно. Държавната политическа структура на ОАЕ е президентът и правителствата, подчинени на него от всеки от седемте емирства.

ОАЕ – столицата и най-големите градове

Столицата на Обединените арабски емирства е Абу Даби. Градът се намира на брега на Персийския залив и е най-големият и най-богат. Населението на Абу Даби е 1463 491 жители.
Най-големите градове в Обединените арабски емирства са Дубай
– Рас ал-Хайах
– Аджман
– Sharjah
– Фуджейра.

Обединени арабски емирства – Почивки и екскурзии

Екскурзия до ОАЕ е пътуване до приказката за Шахерезади. Това е страната, която предлага истинска кралска почивка, заобиколена от лукс, комфорт и всички най-удивителни и модерни. И въпреки че емирствата са най-богатата страна в света, това не влияе на цените на празниците в ОАЕ.

Почивката в емирствата е не само отлична възможност в райско красотата, за да се насладите на слънцето и да се почувствате като истински шейх. Почивка в ОАЕ – това е най-невероятното забавление, очарователни екскурзии и голямо разнообразие от дейности на открито. Тук има всичко за всички тук!

Зашеметяващи джамии, страхотни палати на шейхове, разходки с хеликоптери, състезания в джипове на бархан. камилански състезания, сноуборд в най-уникалния ски курорт – всичко това, и разбира се почивка на луксозните плажове ще даде незабравимо преживяване. Освен това, Emirates е незабравима комбинация от ориенталски екзотика и най-новите технологии. Свръхмодерна, изключителна архитектура на тази страна е едно удоволствие и изненада! Тук кварталите, сякаш от приказка за Аладин, са свързани просто с невероятни, елегантни модерни сгради.

Особено популярни сред туристите по целия свят са екскурзиите до емирствата до Дубай, които съчетават традиционния дух на Изтока и модерността. Дубай е най-луксозната плажна ваканция, исторически музеи, най-големият търговски център на изток, водни паркове, зоологически градини, пързалки …

Интересното е, че плажове в ОАЕ във всяка емирство различни цветове на пясък, например, в Dubai – бяло, Рас ал-Хайм – червен и Фуджейра – сив. ОАЕ е известна със своите водолазни центрове и просто луксозни места за гмуркане.

Всички курорти на емирства – това е истинска приказка за почиващите, но особено популярна – това е Абу Даби
– Дубай
– Ум Ал Куауин
– Аджман
– Korfakkan
– Sharjah
– Фуджейра
– Ал Айн
– Хата
– Рас ал-Хайах.
И, разбира се, емирствата са най-доброто място за пазаруване в света.

Обединени арабски емирства – туристически атракции

Емирейтс – това е една голяма атракция. Разбира се, тази страна има нещо, което да покаже и има нещо, което да изненада. Основната атракция на страната е столицата Абу Даби, град, който е признат за един от най-изисканите и луксозни градове в света. Абу Даби – една “градина на града” на страната, това е един оазис на “Ал Аин”, който е известен със своите музеи arheologichnymi погребани Хийли, както и световноизвестната пазара на животните.

Невероятно удоволствие ще предизвика гостите на страната да посетят най-модерния воден парк в света WILD WADI. Има много от най-модерните водни атракции в парка.

От особен интерес е първият ски курорт в Близкия изток, който е построен на площ от 22,5 хиляди квадратни метра. Курортът има 5 писти, които варират по височина, стръмност и трудност.

В Дубай се намира невероятната красота на джамията Джумейра, която е великолепен пример за модерна ислямска архитектура и любимо място за фотографи.

Изумителна картина е блестящата новост и изключителност на проекта в Дубай – “Острови на света”. Тези 300 изкуствени острови са под формата на 7 континента, които са построени под формата на огромно палмово дърво на 2 километра от брега, точно срещу друга икона на града – известния хотел “Бурж ал арабски”. “Острови на света” е най-известният проект на емирства, който е втората създадена от човека структура след Великата китайска стена.

Най-старият град в страната е Ras Al Khaimah, основан през 655 г. сл. Хр. – в миналото процъфтяващ перла търговски център и най-големият излаз на Персийския залив.

Всички градове на ОАЕ са сходни и напълно различни. Всички те са достойни да ги посетят. Всеки град на Емиреите очарова със своите културни и архитектурни забележителности, страхотна красота и модерност.

ОАЕ – времето (климат)

Обединените арабски емирства имат субтропичен, сух климат на цялата си територия, поради което валежите в страната са рядкост и по правило валежите падат през февруари-март. Зимата в ОАЕ е много топла със средна температура от + 26 ° С, а лятото е много горещо, средната температура се повишава до + 45 ° С. Най-добрият период за почивка в емирствата е от октомври до май.

Времето в ОАЕ сега:

ОАЕ - почивка, забележителности, време, кухня, обиколки, снимки, картаОАЕ - почивка, забележителности, време, кухня, обиколки, снимки, карта

ОАЕ – кухня

Емиреати – това е истински рай за гастрономите. Той предлага ястия от почти всички части на света. Особено поразителен е неговият необичаен и великолепен вкус на национални арабски ястия.

Месни арабски ястия използват: говеждо месо, телешко месо, месо от риба и птици. Особено заслужава да опитате агнешко с ориз и ядки, както и традиционна арабска shuarmu, шишчета “тика” и най-известният кебап изток – “кебап”.

Страната е много популярна ястия от птици, специален деликатес е ястие от месо от пъдпъдъци. Зеленчуците и зелените се използват в арабската кухня по възможно най-широк начин. Също така в страната в голям брой консумирани ястия от кисело мляко продукти и морски дарове.

Специален вкус на удоволствие може да се получи от изискани арабски десерти. И кафе в Емирства е специално изкуство и традиционно питие за разговор. Ето защо тази напитка се приготвя на място и не се разпознават автомати. Най-популярното кафе в страната е арабски и кафе с кардамон.

ОАЕ – интересни факти

– В Emirates няма услуга DPS. Всички пътища и кръстовища на страната са оборудвани с видеокамери, които непрекъснато наблюдават нарушенията.
– Най-високият небостъргач на планетата е в ОАЕ – Бурж Халифа, височината му е 828 метра.
– ОАЕ е световният лидер в консумацията на злато.
– В емирствата е забранено да се снимат местните жители. И причината за това е позицията на Корана, която забранява хората да бъдат изобразявани.
– ОАЕ е лидер не само по отношение на жизнения стандарт, но и по отношение на очакваната продължителност на живота на изток. Средната продължителност на живота на населението е 75 години.
– Всяко младо семейство на ОАЕ получава от държавата 19 хиляди долара (70 хиляди дура) за сватбената церемония и удобна вила.
– Никой в ​​света не може да стане пълноправен жител на ОАЕ, такъв кралски живот само за местните араби.

ОАЕ – виза

Визите за ОАЕ се издават по електронен път. Обработката на визите отнема от 7 работни дни. Цената за туристическа виза за емирства е $ 75, за децата, които са вписани в паспорта безплатно. Когато регистрирате виза за необременени момичета в ОАЕ, може да има някои трудности.

Обединени арабски емирства – Посолство

Посолството на Обединените арабски емирства в Москва се намира на
Ул. Олоф Палм, 4.
телефон: (495) 234 40 60

Карта на ОАЕ

ОАЕ - почивка, забележителности, време, кухня, обиколки, снимки, карта

Loading...