Учените са доказали, че депресията е заразна

Учените са доказали, че депресията е заразна
Учените от Съединените щати вярват, че депресията и психическите разстройства могат да се считат за заразни болести заедно с грип и настинки.

Специалисти от Американската психологическа асоциация са доказали, че депресията и потиснатото състояние, които я придружават, са заразни. Затова е много опасно да се доближиш до човек, който е склонен да възприема реалността в черни цветове. Психологическите нарушения и болката могат да бъдат предадени дори на непоправими оптимисти. Но познатата атмосфера и комуникацията с позитивно мислещи и весели хора връщат мира на ума много бързо.

Студенти от младежката година на колежа се съгласиха да участват в тестовете. Учените вярват, че човек от тази възраст е най-податлив на влиянието на хората около него. Експертите отбелязват 206 ученици, които живеят по двойки. Три месеца по-късно участниците, които живеят с депресиран човек, се оплакват от влошаващо се емоционално състояние. Респондентите, които живееха в съседство с един весел и позитивен човек, напротив, станаха по-малко депресирани.

Повтореният експеримент, проведен шест месеца по-късно, потвърждава резултата, който позволява на психолозите да твърдят, че депресията е заразна болест. По същия начин, проучването доказва, че нивото на депресия не е постоянно. Тя може да се промени в съответствие с промените в обществото, които могат успешно да се използват при лечението на депресивни състояния.

Loading...